(Junior) Database Consultant

Word jij de nieuwe Database Consultant voor Envalue? Wil jij meegroeien in een gemotiveerd, jong, professioneel en modern bedrijf? In deze functie ben je  voornamelijk verantwoordelijk voor het databasemanagement, van datastromen beheer tot data-verrijking, kwaliteit en opslag. Heb jij affiniteit met date? Dan ben jij de persoon die Envalue zoekt!

 

Envalue als jouw werkgever

Envalue valt onder de BORON Valuation Group( BVG). Envalue taxeert woningen, kantoren, winkels, bedrijfsruimten, maar ook speciale objecten als hotels en zorgvastgoed. Ze staan bekend als uitdager in de taxatiemarkt. De BVG is een ondernemende, innovatieve en data-gedreven club die bestaat uit verschillende entiteiten die allen vallen onder de Group:

Envalue: Is gevestigd in Utrecht met 25 medewerkers. Gebruikt de modernste technologieën voor data gedreven taxaties en het creëren van portefeuille inzicht. De vastgoedmarkt vindt het lastig te digitaliseren, terwijl stakeholders zoals banken, overheden en beleggers een steeds verder gaande behoefte hebben aan inzicht en structuur. Met eenduidige data, automatisering en een gedigitaliseerd werkproces helpt Envalue zijn klanten vooruit. Envalue biedt het totaalpakket, van taxaties binnen vijf werkdagen tot een online portaal waarin u volledig inzicht krijgt in de prestaties.

Previcus: Is als enigste gevestigd in Boxmeer met 60 medewerkers. Previcus is een juridische en taxatietechnische dienstverlener die bedrijven, instellingen en woningcorporaties in heel Nederland helpt bij het verlagen van de WOZ waarde en het controleren van de OZB-aanslagen. Zei zijn in 2003 als eerste in Nederland begonnen met het aanbieden van deze dienstverlening.

Omniboxx: Is gevestigd in Utrecht met 8 medewerkers. Omniboxx is Nederlandstalige software voor vastgoedbeheer die is ontworpen om vastgoedbeheerders te helpen processen en communicatie te stroomlijnen. Omniboxx is een modulair pakket van 100% webgebaseerde oplossingen, waaronder: Omniboxx VGM, Omniboxx Rental en Omniboxx portal en apps.

Kate Innovations: Is gevestigd in Utrecht met 16 medewerkers. Kate Innovations is een ambitieus en groeiend bedrijf dat zich specialiseert in software ontwikkeling voor de vastgoedmarkt. Wat begon met het bouwen van een proces tool voor taxateurs in Nederland, is inmiddels uitgegroeid tot een geavanceerd platform voor klanten binnen en buiten Nederland. Met dat platform bedienen zei o.a. grote internationale vastgoedadviseurs als Cushman & Wakefield, Jones Lang Lasalle, Savills en NAI. Maar ook internationale banken, taxateurs en investeerders.

Property Pass: Is ook gevestigd in Utrecht. Property Pass is een softwarepakket waarmee vastgoedeigenaren o.a. huurinformatie gestructureerd kunnen vastleggen, controleren en delen.

Iedere entiteit werkt vanuit een eigen specifieke niche om de vastgoedmarkt in Nederland (en daarbuiten) voorgoed te veranderen. Mooie bedrijven in vastgoed, nog beter als groep.

 

Jouw rol als (Junior) Database Consultant

Als (junior) Database Consultant ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, opschonen, verreiken, en goed opslaan van alle data binnen Envalue. We beschikken over een drietal kantoorlocaties om te werken, Utrecht, Groningen en Boxmeer. We vinden het belangrijk om ter inspiratie en kennisdeling op regelmatige basis in Utrecht met elkaar samen te komen. De werkzaamheden die jij gaat uitvoeren voor Envalue zijn:

 • Beoordelen van data op de relevantie en bruikbaarheid;
 • Data te interpreteren en om te zetten in handzame en overzichtelijke informatie;
 • Datawarehouse beheer, management & cleaning;
 • Controleren van datastromen uit verschillende systemen en uniformiteit waarborgen;
 • Schrijven van database documentatie en procedures;
 • Zorg ervoor dat opslag- en archiveringsprocedures correct werken en verwerkt worden.

Afhankelijk van je ervaring en interesses kun je jezelf door ontwikkelen in data analytics en/of data engineering:

 • Volledige en overzichtelijke dashboards, managementinformatie en rapportages;
 • Analyseren van data en de vertaalslag maken naar bijvoorbeeld proces en marktanalyses;
 • Optimaliseren van de data infrastructuur en datastromen;
 • Ondersteunen bij data-gedreven advisering.

Ook als je nog maar weinig ervaring hebt in Data, kunnen we onder begeleiding naar ontwikkelingsdoelen toewerken. Als je meer ervaring hebt, richten we de rol in met meer vrijheden en verantwoordelijkheden. Mindset is everything!

 

Jouw profiel

Het is belangrijk dat je interesse hebt in data en/of administratie. Daarnaast zou  kennis met SQL en/of Power BI een mooie bonus zijn. Naast dat heb jij vooral de juiste competenties, energie en mentaliteit.

 • Je hebt tenminste een afgeronde MBO of HBO bij voorkeur in de richting van HRM, Data of informatica;
 • Je bent punctueel;
 • Je bent een analytische denker;
 • Je spoort problemen snel op en kan goed tot de kern komen;
 • Je ziet verbanden, en kunt logisch redeneren en systematisch denken;
 • Je krijgt energie van mentale puzzels en vraagstukken;
 • Je werkt graag in een dynamische omgeving, waar je zelf het initiatief neemt dingen mee op te bouwen;
 • Je denk mee met andere teams, en blijft in gesprek om constant naar verbetering te blijven zoeken.

Kennis en ervaring in deze branche is mooi meegenomen, maar geen vereiste. Als je niet 100% overeenkomt met de functiebeschrijving, maar wel interesse en ambitie hebt in wat je leest, bieden wij jou e.v.t. graag een passende begeleiding aan!

 

Wat biedt Envalue jou?

Envalue biedt jou een uitdagende, veelzijdige functie, bij een groeiende en dynamische organisatie. Het is een organisatie waarin graag samengewerkt wordt, snel geschakeld wordt en waar zeker oog is voor elkaar.

De arbeidsvoorwaarden zijn meer dan marktconform. Envalue kent de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris dat past bij jou ervaring en kunde;
 • Een laptop en telefoon;
 • Een NS Businesskaart;
 • 24 vakantiedagen;
 • Goed pensioen;
 • Mogelijkheid om flexibel te werken;
 • Voldoende uitdaging en doorgroeimogelijkheden om je te ontwikkelen.

 

Jouw sollicitatieprocedure

Heb je interesse om meer te horen over de functie van (Junior) Database Consultant bij Envalue? Dan volgt het volgende sollicatieproces:

Nadat we je cv hebben ontvangen volgt een telefonische kennismaking met de Recruiter. Tijdens deze kennismaking vertelt de Recruiter je over Envalue en de uitdaging die er ligt. Je krijgt informatie over de cultuur, waar de organisatie staat en waar men naar toe wil. Daarnaast wordt op de functie ingegaan en krijg jij de mogelijkheid om jezelf te presenteren en alles te vragen wat je wilt weten.

Ben je na deze kennismaking positief en zijn wij dat ook, dan word je voorgesteld aan Envalue waar je in eerste instantie kennis maakt met de HR Business Partner van de BVG. Ben jij de (Junior) Database Consultant voor Envalue? Reageer dan direct!